Abel Wieske ontvangt de waarderingsbeker

Ik ga even terug naar het begin. Abel speelt vanaf zijn 8ste waterpolo en had daarvoor niet meer nodig dan een complimentje. Ico zei op een vrije training iets positiefs over goed zwemmen met de bal en dat waterpolo iets voor hem zou zijn en vervolgens was hij verkocht. Zijn beste kameraad kent hij ook van de waterpolo, hoewel hij in het begin Matthijs niet zo aardig vond. Matthijs kende Jim al en Jim en Matthijs trokken samen op en hij stond er een beetje naast. Maar dit is goed zeker goed gekomen.

De eerste keer in heren 2 (jaar of 15 / 16) was hij behoorlijk onder de indruk van het herenteam van Beilen die nogal wat gewicht leeftijd en lawaai in destrijd gooiden. Een jaartje later waren gewicht, leeftijd en lawaai niet minder, maar de indruk een stuk minder groot. “Zolang je buiten bereik blijft is er niks aan de hand, ik zwem toch veel sneller”.

Hij heeft in de jeugd nogal wat trainers meegemaakt, Annemarie, Guus, Luuk, Martin en zich gerealiseerd dat al die mensen voor de club actief zijn en dat je dan niet achter kunt blijven en ook iets moet doen.

Vooral in het begin als verantwoordelijke voor competitie zaken zijn voor Abel lastig geweest om een en ander te organiseren, zoals badwater, speelschema, afstemmen met andere secties e.d. Maar hierin heeft hij nu duidelijk zijn draai in gevonden. Verder doet Abel nog vele andere dingen zoals contacten onderhouden met de competitieleider, Mutaties Sportlink meehelpen bij jeugd wedstrijden eigenlijk wil hij alles doen voor onze vereniging.

Daarvoor zijn wij hem zeer erkentelijk en daarom verdient hij dit jaar de waarderingsbeker.

En wij hopen dat hij zich nog vele jaren inzet voor Aqua!