Vacatures Waterpolo

Lianne Wieske gaat na dit seizoen weg bij Aqua’68 om haar studie in het buitenland te vervolgen. Zij heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol vervult binnen de sectie en het kader. Wij willen haar bedanken voor al haar inzet. Dit betekent wel dat haar functie nu vacant is. Daarom zijn wij op zéér korte termijn op zoek naar invulling voor de vacature:

Opleidingen / trainerszaken

De sectie Waterpolo van Aqua’68 is op zoek naar invulling voor de functie: Opleidingen / Trainerszaken.

Deze functie houdt in dat je verscheidene cursussen organiseert. Hierbij mag je denken aan: een EHBO-cursus voor onze trainers, W-cursus en Scheidsrechtercursussen.

Verder heb je een ondersteunende functie voor onze trainers. Je houdt bij of er voldoende trainers aan het bad staan en probeert nieuwe train(st)ers te werven. Je verzorgt een stukje communicatie tussen de ouders / leden en onze trainers.

Je neemt ook deel aan de sectievergadering. De sectie komt elke twee maanden samen om de stand van zaken te bespreken en gezamenlijk acties uit te zetten. Je mag dus meebeslissen over vraagstukken om waterpolo bij Aqua’68 nog beter en leuker te maken voor al onze leden. Tot slot mag je bijeenkomsten bijwonen die belangrijk zijn voor onze sectie.

 

Verder zijn wij op zoek naar:

Scheidsrechters (m/v)

Wij zijn op zoek naar een of meerdere leden (m/v) die zich willen gaan inzetten als scheidsrechter voor de vereniging. Dit houdt in dat je een aantal avonden op cursus gaat. Bij deze cursus worden de spelregels nogmaals herhaald, en krijg je uitleg over hoe je het best leiding kunt geven aan een wedstrijd. Na het succesvol afsluiten van de scheidsrechterscursus mag je wedstrijden gaan fluiten. Je moet er rekening mee houden dat je ongeveer 10 wedstrijden per jaar moet fluiten. Hierbij wordt rekening gehouden met wedstrijden die je zelf met je team speelt.

Coach aspiranten

Wij zijn met spoed op zoek naar een coach voor onze aspiranten. Aan de ene kant voert de coach enkele taken uit die bij oudere teams uitgevoerd worden door de aanvoerder. Denk hierbij aan het in bewaring hebben van de startkaarten, invullen van de spelers op het wedstrijdformulier en het bijhouden van afmeldingen voor wedstrijden. Daarnaast wordt uiteraard van de coach verwacht dat hij of zij onze aspiranten coacht. Ervaring en spelinzicht zijn pré’s. Het belangrijkste is mensen op een prettige manier positief kunnen en willen coachen. Er moet rekening gehouden worden met ongeveer 16 wedstrijden per jaar waarbij de aspiranten gecoacht moeten worden.

Trainers

Wij zijn op zoek naar een trainer. Als trainer geef je een keer per week een waterpolotraining. In deze trainingen probeer je zo goed mogelijk het trainingsplan van de hoofdtrainer uit te voeren. Tijdens trainingen richt je je op conditie-, balvaardigheid en speltactieken. Om deze reden is spelinzicht en kennis van waterpolo vereist, trainerservaring is een pré.

 

Aqua’68 is de zwem- en waterpolovereniging van Assen. Om de zwemsport toegankelijk te houden voor iedereen en een breed aantal activiteiten aan al haar leden aan te bieden, kan zij niet zonder haar vrijwilligers. Wij hebben hen nodig zowel aan het bad als daarbuiten.