Waterpolo – Organisatie

Bij Aqua’68 hebben we voor de sectie Waterpolo een grote groep enthousiaste mensen die trainingen verzorgen en de organisatie rondom wedstrijden regelen. Daarnaast is er een groep officials die voor wedstrijden worden ingezet.

Leden van de PoloCommissie:

  • Raymond Groenhart (sectiehoofd)
  • Emma Verbeek (jeugd)
  • Michelle Thomas

De (assistent) trainers van de sectie Waterpolo zijn:

 • Dian Blomsma (jeugd)
 • Emma Verbeek (jeugd)
 • Ricardo Kuiper (jeugd)
 • Kirsten Nieboer (jeugd)
 • Femke Schaart (jeugd)
 • Roald Knol (jeugd)
 • Otto ’t Hart (Senioren)

Op dit moment zijn er verschillende vacatures bij de sectie waterpolo van Aqua ’68. Mocht je interesse hebben in één of meerdere van onderstaande functies, stuur dan een korte motivatie naar infowaterpolo@aqua68.nl en we verwelkomen je graag als vrijwilliger binnen onze sectie.

Scheidsrechter (m/v)

Wij zijn op zoek naar een of meerdere leden (m/v) die zich willen gaan inzetten als scheidsrechter voor de vereniging. Dit houdt in dat je een aantal avonden op cursus gaat. Bij deze cursus worden de spelregels nogmaals herhaald, en krijg je uitleg over hoe je het best leiding kunt geven aan een wedstrijd. Na het succesvol afsluiten van de scheidsrechterscursus mag je wedstrijden gaan fluiten. Je moet er rekening mee houden dat je ongeveer 10 wedstrijden per jaar moet fluiten. Hierbij wordt rekening gehouden met wedstrijden die je zelf met je team speelt.

Coach aspiranten

Wij zijn met spoed op zoek naar een coach voor onze aspiranten. Aan de ene kant voert de coach enkele taken uit die bij oudere teams uitgevoerd worden door de aanvoerder. Denk hierbij aan het in bewaring hebben van de startkaarten, invullen van de spelers op het wedstrijdformulier en het bijhouden van afmeldingen voor wedstrijden. Daarnaast wordt uiteraard van de coach verwacht dat hij of zij onze aspiranten coacht. Ervaring en spelinzicht zijn pré’s. Het belangrijkste is mensen op een prettige manier positief kunnen en willen coachen. Er moet rekening gehouden worden met ongeveer 16 wedstrijden per jaar waarbij de aspiranten gecoacht moeten worden.

Trainer

Wij zijn op zoek naar een trainer. Als trainer geef je een keer per week een waterpolotraining. In deze trainingen probeer je zo goed mogelijk het trainingsplan van de hoofdtrainer uit te voeren. Tijdens trainingen richt je je op conditie-, balvaardigheid en speltactieken. Om deze reden is spelinzicht en kennis van waterpolo vereist, trainerservaring is een pré.