Wouter zwemt met Maarten van der Weijden

Wouter, zwemmer bij de sectie G-zwemmen en Opleidingen, heeft gezwommen met Maarten van der Weijden. Dit werd georganiseerd door stichting Kanjerwens, die wensen vervuld voor zieke kinderen.

Wouter zijn wens was om een keer samen met Maarten te gaan zwemmen. Omdat Maarten als geen ander weet wat het is om ziek te zijn. Het was spannend of het door zou gaan. Allereerst lag Wouter 10 dagen in het ziekenhuis, maar net op tijd mocht hij weer naar huis. Toen had Maarten een dubbele afspraak in zijn agenda. Na heel wat geregel kon de wens toch door gaan. Wouter ging zwemmen in Zeist in het KNZB zwembad. Op het terrein zit ook de KNVB. Allereerst een lunch in het hoofd gebouw. Daarna ging Wouter naar het zwembad. Maarten was er al. Even voorstellen en praten en toen samen met Maarten de kleedkamer in en omkleden.

Het zwembad was groot, 12 banen in plaats van 6. Het Nederlands damesteam van waterpolo was aan het trainen. Ze leverden een stukje in voor Maarten en Wouter. Ze hadden er over gepraat in het team, dat het goed was om bij stil te staan dan niet alles vanzelfsprekend is. Wouter en Maarten begonnen te zwemmen. Maarten gaf Wouter allerlei tips. Ze zwommen steeds naast elkaar. Ze hebben samen 3 kwartier gezwommen. Na het aankleden nog samen op de foto en toen afscheid nemen. Het was een mooie ervaring. Wouter heeft er echt van geleerd. Al was het best een pittige training volgens Wouter. Vervolgens nog door naar het spoorwegmuseum in Utrecht. Het was een mooie dag. Wouter zijn wens is vervuld, hij zal hier nog lang op terug kijken!