header footer

G-zwemmen

De afdeling G-zwemmen is bedoeld voor kinderen en volwassen met een verstandelijke beperking. Onder het motto: iedereen kan zwemmen, geven we onze zwemmers de kans om te zwemmen, te sporten, te bewegen en ontspannen bezig te zijn in het water. Je hoeft geen zwemdiploma te hebben, maar je moet wel waterveilig zijn.

De trainingen worden verzorgd door een aantal enthousiaste trainers. Er wordt tijdens een training even flink gewerkt en er is ook altijd ruimte voor spel.

Aanmelden kan bij Gea van Heuveln via g-zwemmen@aqua68.nl of kom gewoon eens kijken!

Vrijwilligers

Zoals bij alle onderdelen van de zwemvereniging zijn vrijwilligers onmisbaar. Zo ook bij het G-zwemmen, omdat sommige mensen hier extra begeleiding vragen vanuit hun beperking. Heb je als vrijwilliger belangstelling, dan is affiniteit met de doelgroep en de zwemsport belangrijk. Je hoeft geen diploma’s te hebben, uiteraard is dat wel een pré. Aqua‘68 verwacht wel een positieve instelling. Aqua‘68 biedt onder andere leuke sociale contacten en begeleiding door ervaren kader.

Stage lopen

Er is een mogelijkheid om bij Aqua‘68 stage te lopen. Indien hiervoor belangstelling bestaat, dan kan daarover contact worden opgenomen met Gea van Heuveln via g-zwemmen@aqua68.nl . Ook is het mogelijk om bij een training te kijken en bij een van de trainers te informeren naar de mogelijkheden.