Masterzwemmen

Aqua’68 heeft ook een masterafdeling. Het motto is zwemmen is gezond, nuttig en aangenaam. Er wordt gezwommen op maandagavond van 21.00 uur tot 22.00 uur.

Masterzwemmen betekent op een gezonde, afwisselende manier bezig zijn met de zwemsport. Het doel van masterzwemmen is om in een gezellige ontspannen sfeer aan lichaamsbeweging te doen, de verschillende zwemslagen te leren en aan verbetering van de conditie te werken.

Er is ook een tweede zwemmoment op donderdag van 19.00 uur tot 20.00 uur, maar dit moment is aanvullend op het eerste uur op maandag. Om in aanmerking te komen voor het tweede zwemmoment met je eerst lid worden voor het zwemmen op maandag en afhankelijk van de ruimte op donderdag kan je in overleg met de zwemcommissie zwemmen op de donderdagavond tegen meerkosten.

Er wordt gezwommen in twee niveaugroepen. Een meer recreatieve en meer prestatiegerichte groep.

Een les ziet er globaal als volgt uit:
• Circa tien minuten inzwemmen
• Verbeteren van de diverse zwemslagen
• Werken aan het verbeteren van de conditie
• Uitzwemmen.

Er is meer mogelijk. Zoals verschillende spelvormen, of af en toe een thema-avond zoals zwemmend redden of snorkelen. Daarnaast kan de zwemmer zelf aangeven, waaraan behoefte bestaat, wat de wensen zijn. De trainers staan open voor suggesties van de trimmers. Ook kan worden deelgenomen aan verschillende masterwedstrijden.

Twee keer per jaar wordt de conditie van de trimmer aan de hand van een zogenaamde Coopertest vastgesteld.

Van een goede mastertraining houd je geen spierpijn over.

Heb je belangstelling kom dan op maandagavond langs De Bonte Wever (ingang verenigingen) en neem badkleding mee.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Zweers-van Steenveldt (lid zwemcommissie) via masterzwemmen@aqua68.nl.