header footer

Wedstrijdsport

Bij de sectie Wedstrijdsport van Aqua ’68 kun je terecht als je wilt wedstrijdzwemmen in een binnenbad en soms in een buitenbad. Als je dat wilt, kun je ook aan wedstrijden deelnemen in het open water.

Na het behalen van het zwemdiploma C starten kinderen in onze beginnersgroep. In deze groep wordt aandacht besteed aan de zwemslagen, start en keerpunt en een conditieopbouw. Als kinderen beschikken over voldoende conditie en snelheid, stromen ze door naar de volgende groep. Hier wordt nog meer aandacht besteed aan techniek en conditie. Dit is ook het moment dat er aan wedstrijden wordt deelgenomen.

De wedstrijdzwemmers zijn ingedeeld over meerdere banen en ingedeeld naar snelheid. Ook hier wordt aandacht besteed aan techniek, maar ligt de nadruk meer op het opbouwen van kracht en conditie.

Heb je interesse voor het wedstrijdzwemmen, dan kun je na overleg via onderstaand mailadres op dinsdagavond en/of donderdagavond mee trainen. Na vier trainingen bepaal je of je lid wordt van de afdeling Wedstrijdsport van Aqua ’68. Als je besluit lid te worden van de afdeling Wedstrijdsport, ben je op den duur verplicht om deel te nemen aan wedstrijden. De hoofdtrainer zal je hier dan over dan benaderen. Het is niet mogelijk om recreatief te trainen bij de afdeling Wedstrijdsport.

Voor verdere informatie zijn we per mail te bereiken via   zwemcommissie@aqua68.nl.