Wedstrijdsport – Ik wil lid worden

Als je lid wilt worden van zwemvereniging Aqua’68, dan kun je je (alleen) opgeven via deze site. Als je eerder lid bent geweest van een zwemvereniging, dan zorgt Aqua’68 er voor dat je wordt overgeschreven van je oude club naar Aqua’68.

Hulpmiddelen

Tijdens de trainingen zijn een zwembril, badmuts en bidon noodzakelijk. Wij werken er naar toe dat op den duur ook een zwemplank, pullboy, korte zwemvinnen/zoomers en handpeddels worden aangeschaft. Vergeet niet al deze spullen te voorzien van jouw naam en vereniging. De jongste zwemmers kunnen met de hoofdtrainer overleggen welke hulpmiddelen zijn nodig hebben voor de training.

Ben je zover dat je wedstrijden mag zwemmen, dan is het verplicht om clubkleding aan te schaffen. Tijdens wedstrijden is het dragen van het Aqua’68 clubtenue voor alle wedstrijdzwemmers namelijk verplicht. Het clubtenue bestaat uit een blauw shirt met rode broek en is te bestellen bij de webwinkel van Hacom te Assen   (LET OP: Bij Hacom kan niet worden gepind, er kan uitsluitend contact betaald worden).

Vrijwilligers

Voor de leden/ouders van leden van Aqua ’68 geldt dat zij zich als vrijwilliger inzetten. Alleen met de hulp van ouders en oudere leden kunnen wij alle activiteiten verzorgen die van belang zijn. Door deze taken zo veel mogelijk te verdelen, komt het niet altijd op dezelfde mensen neer. Om je als vrijwilliger in te zetten maakt het aanvragen van Verklaring Omtrent Gedrag  (VOG) onderdeel uit van de voorwaarde om vrijwilliger te kunnen zijn.

Als vrijwilliger kun je je inzetten voor de volgende activiteiten:

  • Hulp bij de wedstrijden, zoals het op- en afbouwen van het wedstrijdbad, het ophangen van uitslagen, helpen bij de catering en kaartjes lopen
  • Official/tijdwaarnemer bij wedstrijden
  • Ploegleider bij wedstrijden.
  • Je inzetten als trainer

Vanuit de vereniging wordt je ondersteunt in de noodzakelijke opleidingen hiervoor.

Wil je meer informatie, e-mail dan de zwemcommissie van de sectie Wedstrijdsport via zwemcommissie@aqua68.nl.